• header-add
logo

2018

Workshop Nulpunt met Dave Meije

Op zaterdag 24 november organiseert Voorlinden de workshop Nulpunt met kunstenaar Dave Meijer. Het werk Nulpunt (2002) is momenteel te zien in de schatkamer van museum Voorlinden. De kunstenaar geeft je een kijkje in deze verborgen ruimte en vertelt over zijn schilderijen en werkwijze. Daarna ga je samen met hem aan de slag! Maak in de workshop je eigen beschilderde paneel. Alle individuele resultaten komen aan het einde van de workshop bij elkaar en vormen met elkaar een nulpunt van dat moment. Er is slechts plaats voor 20 deelnemers. De workshop begint om 11.00 uur en eindigt om 13.00 uur. Klik hier voor tickets (€35 per persoon inclusief museumentree, workshop en materiaal).

www.voorlinden.nl

Kerstsamenzang Lutherse Kerk

Op donderdag 13 december komt u alvast in de kerstsfeer met het zingen van aloude kerstliederen en het horen van het kerstverhaal. De kerk gaat om 19.00 uur open en we beginnen om 19.30 uur. Sander van den Houten begeleidt de liederen op het orgel.

Na afloop wordt er Glühwein en chocolademelk geschonken. Vrije toegang, collecte bij de uitgang. Lutherse Burgwal 9.

Meer info: www.luthersdenhaag.nl  

Hof van Wouw

Kerst in de Hof

Op zaterdag 8 december a.s. vieren we weer Kerst op de authentieke, en sfeervol verlichte 17e -eeuwse Hof Van Wouw. Tussen 17.00 en 18.30 uur is iedereen van harte welkom om te komen genieten van vrolijk kerstgezang en heerlijke winterversnaperingen.
Enkele koren, zoals het in Dickens outfit gestoken koor Octavia en het conservatorium ensemble van Maite de Wit zullen de bezoeker een onvergetelijke kerstmiddag bezorgen. Bovendien krijgt iedereen de ruimte om de eigen stembanden in te zetten.

Lees verder: www.hofvanwouw.nl >>

Bron: Hof van Wouw | 25nov18

Foto: HaagsVeen.NL

Gezellige Christiaanhof Kerstlunch

Op vrijdag 21 december 2018 nodigen wij u uit voor een gezellige “Kerstlunch” in onze ontmoetingsruimte.
U wordt vanaf 12.00 uur verwacht.
Met deze lunch willen wij het jaar 2018 gezellig afsluiten en zal de ontmoetingsruimte na deze middag gesloten zijn tot eind januari 2019.

In verband met de aanvang van de lunch verzoeken wij u om uiterlijk 13.00 uur aanwezig te willen zijn.
Lees verder: www.christiaanhof.com >>

Kliederkerk LuLu

Na het succes van de eerste keer, organiseert de Evangelisch-Lutherse gemeente samen met de Lukaskerk en Stekjong een Kliederkerk op zondagmiddag 28 oktober. Kliederkerk is er echt voor alle generaties, het mooiste is om het samen met een jonger of ouder iemand te beleven. We starten om 15.30 met de activiteiten, om 16.30 is er een korte viering en daarna eten we samen. Om 17.30 uur sluiten we samen af. Lutherse Kerk, Lutherse Burgwal 9, Den Haag. www.luthersdenhaag.nl

Met de Kliederkerk spelen we in op de behoefte om in het drukke leven van alledag een moment te vinden om met jong en oud bij elkaar te komen, om te bezinnen en te vieren rond een Bijbelverhaal, om creatief bezig te zijn (denk aan knutselen, iets bakken, iets bouwen) en samen te eten. In oktober staan we stil bij het verhaal van Maarten Luther zelf, want het is dan bijna Hervormingsdag, de dag, waarop Maarten Luther aan iedereen vertelde wat hij anders zou willen zien binnen de kerk. We horen en zien zijn verhaal, we knutselen, spelen en eten samen. We nodigen jong en oud uit om te komen. Kom met je nichtje of buurjongen, neem je vader mee, oma of tante.
Bij voorkeur graag van tevoren aanmelden in verband met de maaltijd bij Mascha de Haan: kruisbesmascha@gmail.com. >>

Hervormingsdag Lutherse kerk Den Haag

31 oktober is de geschiedenis ingegaan als de dag waarop de reformatie binnen de Christelijk Kerk is begonnen. De reformatie heeft naast haar grote invloed op religie ook grote gevolgen gehad op de geschiedenis, politiek en economie van Europa.

Vijfhonderd-en-één jaar na dato gedenken we dit belangrijke moment op woensdagavond 31 oktober met een feestelijke eredienst voor een ieder die de reformatie wil gedenken. Voorganger is ds. Hanneke Allewijn. Cantorij Maarten Luther onder leiding van Monique Schendelaar, organist Sander van den Houten en diverse musici vertolken op deze avond ‘Ein feste Burg ist unser Gott’ van J.S. Bach (BWV 80).
Aanvang 20.00 uur. Lutherse Kerk, Lutherse Burgwal 9, Den Haag. www.luthersdenhaag.nl

Orgelconcerten bij kaarslicht

Het gedenkwaardige concert van Ton Koopman krijgt in november zijn vervolg met nog twee prachtige orgelconcerten. Op zaterdagmiddag 3 november speelt onze stadsgenoot Bert den Hertog, de zeer talentvolle organist van de Oude Kerk te Scheveningen, een programma met werken van Franse componisten (Boëllmann, Langlais, Franck, Debussy, Messiaen en Dupré.
Lees verder: www.abdijkerk.info

Heather Lynne Horton

At The Helm Recording artist, Heather Lynne Horton is the fiddle player, background vocalist and wife of critically acclaimed singer-songwriter, Michael McDermott. After the birth of their child, Horton put her solo career on hold while continuing to tour with McDermott and also with their also highly acclaimed side project, The Westies. All the while, the urgency for Horton to get back to her own roots, remained impending. Horton came out of virtual nowhere last September with, Don’t Mess With Mrs. Murphy - unapologetically, swinging for the fences with every word, every nuance, every secret…opening the eyes, ears and hearts of every critic that chose to press ‘play’. The comeback record received among several accolades, a rare 10 out of 10 from Americana UK, as well as year end Critic’s Choice Album of the Year.
Musemix, singer Songwriters Concert met Michael McDermott & Heather Horton
Aanvang: 20.30 uur, zaal open 19.45 uur - Entrée € 17,-
Kaarten reserveren via: concertreeks@musemix.com
Lees verder: Sociëteit Engels

Orgelconcerten bij kaarslicht

Op zaterdagmiddag 17 november komt niemand minder dan James O’Donnell, de organist van Westminster Abbey in London. Hij speelt een Engels-georiënteerd programma met werken van Leighton, Byrd, Wesley, Blow, Purcell, Handel en Mendelssohn Bartholdy.
De verrichtingen van de organisten zijn live te volgen op een groot tv-scherm. Aanvang 15.30 uur.
Lees verder: www.abdijkerk.info

Infomiddag

Op vrijdag 7 december 2018 organiseren wij weer een informatiebijeenkomst in onze ontmoetingsruimte. Deze middag zal Eliene van der Velden van de Brandweer Regio Haaglanden, ons informeren met nuttige tips over: “Brandveiligheid in en om het huis”
Lees verder: www.christiaanhof.com >>

HOOGTIJ

Culturele rondgang door Den Haag

Tijdens HOOGTIJ#55 op 30 november van 19.00-23.00 uur kun je 25 locaties kunstlocaties bezoeken: van white cube tot underground; van gevestigde kunst in de galeries en instellingen tot installaties en performances bij de kunstenaarsinitiatieven.

Extra feestelijk!
Om de 55ste editie van Hoogtij feestelijk in te gaan, opent wethouder Robert van Asten, wethouder Mobiliteit, Cultuur en Strategie van Den Haag deze Hoogtij editie rond 18.45 uur in de Grafische Werkplaats. 
Lees verder >>

Milieueducatie

Fotogenieke gezinnen gezocht!

Voor de PR van het Natuur & Techniekspektakel zijn wij op zoek naar 3 gezinnen die onze fotograaf mag fotograferen op het spektakel. Hij maakt portretten van je kind(eren) tijdens het doen van activiteiten. De foto’s worden de komende jaren gebruikt voor publicitaire doeleinden. In ruil voor jullie fotogenieke glimlach en actieve deelname krijgt je gezin de fotoserie cadeau.

Lijkt je dit wat? Stuur dan een mailtje naar ans.ulijn@denhaag.nl
Bij veel reacties wordt er geloot.
Lees verder >>

Haages Mug

Mensenlevens zijn onbetaalbaar

De Haagse Mug nodigt uit voor de presentatie ¨Mensenlevens zijn onbetaalbaar, maar vluchtelingen redden op zee is dat niet!¨ door Anne Dekker van Sea-Watch op woensdag 28 november 2018 (19:30 - 21:30 uur) in boekhandel Opstand.

Sea Watch (https://sea-watch.org/) is een onafhankelijke organisatie die sinds 2015 helpt om vluchtelingen en migranten te redden op de Middellandse Zee omdat (Europese) staten steeds meer nalaten om in actie te komen. Sea Watch speurt de zee af om bootjes met vluchtelingen en migranten op te sporen, ondersteunt ze vervolgens en roept grotere schepen in de buurt op om een redding uit te voeren. Door haar aanwezigheid is Sea Watch officeel getuige van de gebeurtenissen die zich afspelen in de zogenaamde Zoek en Reddings-zone.

Lees verder >>

Info-middag!

Deze middag zullen ouderenconsulent Samira Charrout en Freek Bokkerink, casemanager Wmo, Gemeente Den Haag, ons informeren over de:
Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo),
waar u mogelijk mee te maken zou kunnen krijgen.
Vanaf 14.00 uur, bent u weer van harte welkom.

Lees verder: www.christiaanhof.com >>

29okt18 | Christiaanhof

Foto: Kunsthuizen

Affordable Art Fair

Van woensdag 31 oktober tot en met zondag 4 november 2018 vindt in de Kromhouthal in Amsterdam de Affordable Art Fair plaats, een inspirerende beurs voor betaalbare kunst tot 6.000 euro.
www.kunsthuizen.nl >>

Milieueducatie

Natuur- en Techniekspektakel 2018

Iedereen is van harte welkom op het Natuur- en Techniekspektakel.
Een feest voor kinderen, vol activiteiten over natuur en techniek.
Dus kom gezellig samen met je vrienden, vriendinnen en familie.
De toegang is gratis!
Lees verder >>

Stadsboerderij

Mamacafé Landzigt

Iedere laatste woensdag van de maand vindt er op Stadsboerderij Landzigt in Leidschenveen een Mamacafé plaats. Een leuk moment voor vaders, moeders, opa’s of oma’s, met (klein)kinderen van  0 tot 4 jaar, om samen met hun kind(eren) aan te schuiven en elkaar te ontmoeten onder het genot van een kop koffie of thee.
Lees verder >>

Bron: Gemeente Den Haag | 14nov18

Stadsboerderij

Kinderrechten op stadsboerderij Schildershoeve

Iedere laatste woensdag van de maand vindt er op Stadsboerderij Landzigt in Leidschenveen een Mamacafé plaats. Een leuk moment voor vaders, moeders, opa’s of oma’s, met (klein)kinderen van  0 tot 4 jaar, om samen met hun kind(eren) aan te schuiven en elkaar te ontmoeten onder het genot van een kop koffie of thee.
Lees verder >>

Bron: Gemeente Den Haag | 14nov18

Foto: Ed de Bruyn

De groene vingerdagen de Jacobahof

Iedereen is welkom om op 17 november om 11.00 uur de handen uit de mouwen te steken en onkruid te verwijderen in het rozenperkje op de Jacobahof.
De volgende dag ook om 11.00 uur zullen we namelijk nieuwe planten plaatsen! Dankzij een gulle gift wordt dit mogelijk gemaakt. De Stichting zorgt voor warme drankjes!
Lees verder: www.jacobahof.org >>

Week van de Dialoog

Ook in 2019 kun je in Den Haag weer de kracht van de dialoog ervaren tijdens de Week van de Dialoog. Van vrijdag 2 t/m zondag 11 november worden er in de diverse wijken van Den Haag tal van dialoogtafels georganiseerd. Het thema van dit jaar is “Elkaar zien”.
De bedoeling van Dialoog in Den Haag is om inwoners van Den Haag met verschillende achtergronden met elkaar in gesprek te laten gaan om zo meer begrip voor elkaar te krijgen. De diverse tafels zijn vrij toegankelijk.

Lees verder: Lees verder >>

Halloween

Vanaf 14:00 uur zullen onze dierenverzorgers veranderen in duistere dierenverzorgers en zullen ze wachten op jou….
Misschien krijgen ze je wel te pakken met hun duisteren klauwen.
Elk uur wordt er een duister verhaal verteld door een van de duisteren dierenverzorgers.
Durf jij langs te komen voor trick or treat ?????
www.knaagdierenopvang.org >>

Foto: HaagsVeen.NL

Japanse Tuin geopend

De Japanse Tuin is een onderdeel van landgoed Clingendael. Hier zijn prachtige en zeldzame bomen en planten te zien. De tuin is heel kwetsbaar. Daarom is de Japanse Tuin slechts 8 weken in het jaar geopend. De tuin is geopend van 13 t/m 28 oktober.
Lees verder: denhaag.nl >>

Foto: Haagsveen.nl

Bingomiddag

Om uw motoriek weer even op peil te brengen bent u op vrijdag 26 oktober 2018 van 14.00 uur tot 17.00 uur, van harte welkom in onze ontmoetingsruimte De la Reyweg 110/hoek Christiaan de Wetstraat.
Tijdens deze middag zijn er weer leuke geldprijzen voor u te winnen!!!
Lees verder: www.christiaanhof.com >>

12okt18 | Christiaanhof

Orgelconcert Ton Koopman in Abdijkerk!

Onze landgenoot Ton Koopman is wereldberoemd als dirigent en klavecinist. Daarnaast is hij ook organist en zette in die hoedanigheid o.a. de complete orgelwerken van Bach, Buxtehude en Couperin op CD. Hij is echter zelden live te horen op orgel, en daarom is het een unieke gebeurtenis dat deze topmusicus op zondagmiddag 7 oktober a.s. om 15.30 uur in onze Abdijkerk een orgelconcert bij kaarslicht zal geven. Hij speelt dan werken van Bach en Couperin. Koopman moet je niet alleen horen, maar ook zien spelen. Dat kan via het tv-scherm dat in de kerk is opgesteld en waarop live te zien is wat hij, verstopt achter het rugpositief van het prachtige Reichner-Bätz orgel, allemaal uitvoert.
www.abdijkerk.info >>

Knutsel- / kleur- / spelletjes middag

U bent u op vrijdag 12 oktober 2018 van 14.00-17.00 uur, weer van harte welkom in onze ontmoetingsruimte.
Locatie: De la Reyweg 110/hoek Christiaan de Wetstraat.
Deze middag maken we er, anders dan andere middagen, een gezellige knutsel / kleur / spelletjes middag van.
www.christiaanhof.com >>

Bingomiddag

Om uw motoriek weer even op peil te brengen bent u op vrijdag 26 oktober 2018 van 14.00 uur tot 17.00 uur, van harte welkom in onze ontmoetingsruimte De la Reyweg 110/hoek Christiaan de Wetstraat.
Tijdens deze middag zijn er weer leuke geldprijzen voor u te winnen!!!
Lees verder: www.christiaanhof.com >>

Gezellige info-middag!

Op vrijdag 9 november 2018 van 14.00 uur tot 17.00 uur, organiseren wij weer een informatiebijeenkomst in onze ontmoetingsruimte.
Deze middag zullen ouderenconsulent Samira Charrout en Freek Bokkerink, casemanager Wmo, Gemeente Den Haag, ons informeren over de:
Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo),
Lees verder: www.christiaanhof.com >>

Groepsexpositie:
"Bridging the gender gap"

Expositie te zien tot 14 november.
'BRIDGING THE GENDER GAP',
Met deze ietwat suggestieve titel die van oorsprong zijn bestaan ontleent aan de arbeidsmarkt,
willen de deelnemende kunstenaars een ruime opvatting uitdragen waarin gender op velerlei wijze onder de aandacht kan worden gebracht.
Traditionele mannen- en vrouwenrollen staan ter discussie en scheidslijnen tussen de seksen vervagen.

www.wijnenkunstatelier.nl/exposities >>

Waarom ook ouderen in beweging moeten blijven

Dat je op 80-jarige leeftijd geen marathon meer loopt, begrijpen we wel, maar moet dit betekenen dat je überhaupt nauwelijks nog beweegt? Nee, zegt Luc van Loon in dit college. Het sterk houden van je spieren is van groot belang als we een beetje gezond oud willen worden. Wat vaker de trap nemen zou dan ook geen overbodige luxe zijn!

Spieren zijn plastisch: ze breken zichzelf constant af en bouwen zichzelf opnieuw op. Dat betekent dat we constant moeten werken om onze spieren op orde te houden. Voor je het weet zijn ze verdwenen.

Lees verder: www.fysioforum.nl >>

Weer een gezellige Christiaanhof bingo!!!

Om uw motoriek weer even op peil te brengen bent u op vrijdag 26 oktober 2018 van 14.00 uur tot 17.00 uur, van harte welkom in onze ontmoetingsruimte
Locatie: De la Reyweg 110/hoek Christiaan de Wetstraat.
www.christiaanhof.com >>