• header-add
logo

Exposities, uitvoeringen en voorstellingen

HOOGTIJ

Culturele rondgang door Den Haag

Tijdens HOOGTIJ#55 op 30 november van 19.00-23.00 uur kun je 25 locaties kunstlocaties bezoeken: van white cube tot underground; van gevestigde kunst in de galeries en instellingen tot installaties en performances bij de kunstenaarsinitiatieven.

Extra feestelijk!
Om de 55ste editie van Hoogtij feestelijk in te gaan, opent wethouder Robert van Asten, wethouder Mobiliteit, Cultuur en Strategie van Den Haag deze Hoogtij editie rond 18.45 uur in de Grafische Werkplaats. 
Lees verder >>

Armando

Vanaf zaterdag 3 november tot en met 10 maart 2019 toont museum Voorlinden een groots eerbetoon aan de Nederlandse kunstenaar en iconisch multitalent Armando (1929-2018).
De tentoonstelling omvat een selectie werken van de jaren vijftig tot aan Armando’s meest recente schilderijen uit 2018.

Armando was één van de belangrijkste naoorlogse kunstenaars van Europa. Decennia lang werkte hij aan zijn zeer persoonlijke en veelzijdige beeldende en literaire oeuvre. Het ongemakkelijk samengaan van schoonheid en kwaad, melancholie en (on)macht zijn terugkerende thema’s in Armando’s oeuvre. Kijk op onze website voor meer informatie.
www.voorlinden.nl >>

Foto: Johan Nieuwenhuize

The Bubble

Een algoritmisch kunstwerk met 700+ foto's in samenwerking met cognitie- en datawetenschapper Robin van Emden en 80 studenten van De Haagse Hogeschool Permanent te zien tijdens openingstijden van het gebouw Johanna Westerdijkplein 75, 2521 EN Den Haag
www.johannieuwenhuize.nl >>

Senioren Collectief Haaglanden

Improvisatietheater

Theater spelen? Niet voor mij! Onbekend maakt onbemind! Pippi Langkous zei het al: “Ik heb dit nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het kan”.

Wat is improvisatietheater?
Improvisatietheater is theater zonder vaste tekst. In de workshops leert u snel op ideeën te komen, zonder te blokkeren. Improvisatie maakt u losser, waardoor u steeds meer durft. En misschien ontdekt u wel dat theater iets voor u is.
Lees verder >>

Foto: Westminster Abbey

Orgelconcert James O’Donnell in Abdijkerk!

Op zaterdagmiddag 17 november komt niemand minder dan James O’Donnell, de organist van Westminster Abbey in London. Hij speelt een Engels-georiënteerd programma met werken van Leighton, Byrd, Wesley, Blow, Purcell, Handel en Mendelssohn Bartholdy. De verrichtingen van de organisten zijn live te volgen op een groot tv-scherm. Aanvang 15.30 uur.
www.abdijkerk.info >>

Groepsexpositie:
"Bridging the gender gap"

Expositie te zien tot 14 november.
'BRIDGING THE GENDER GAP',
Met deze ietwat suggestieve titel die van oorsprong zijn bestaan ontleent aan de arbeidsmarkt,
willen de deelnemende kunstenaars een ruime opvatting uitdragen waarin gender op velerlei wijze onder de aandacht kan worden gebracht.
Traditionele mannen- en vrouwenrollen staan ter discussie en scheidslijnen tussen de seksen vervagen.

www.wijnenkunstatelier.nl/exposities >>

Voorlinden Klassiek

Elke eerste maandag van de maand kun je de week goed beginnen met een kop koffie en een klassiek concert in museum Voorlinden. Talenten van het Koninklijk Conservatorium spelen een klassieke compositie en een hedendaagse toegift in het auditorium van het museum. Na afloop van het concert is er gelegenheid om het museum te bezoeken. 

Op 5 november bespeelt het duo Coraline Groen en Robbrecht van Cauwenberghe de viool en de bajan.
Het jaar zal op 3 december worden afgesloten door het Trapèze ensemble, een vijfkoppig collectief bestaande uit strijk- en houtinstrumenten. Houd onze website in de gaten voor de speellijsten en koop hier alvast je tickets (€23,50 inclusief koffie, concert en entreeticket)!
www.voorlinden.nl >>

Laatste weken: Wayne Thiebaud

Alleen nog deze maand, tot en met 28 oktober, is het retrospectief van de Amerikaanse meesterschilder Wayne Thiebaud (1920) te zien bij museum Voorlinden. Vele bezoekers hebben al kunnen genieten van Thiebaud's verrukkelijke schilderijen van taarten, cakes en hotdogs. Tot eind oktober kunnen onze bezoekers nog zijn kleurrijke, vibrerende, bijna lichtgevende werken bewonderen. Thiebaud’s werken laten je watertanden en zijn het toonbeeld van vakmanschap en liefde voor de schilderkunst.
Voorlinden brengt zo’n zestig werken uit de jaren 1961 tot 2018 bij elkaar in de eerste Europese overzichtstentoonstelling van Thiebaud.
www.voorlinden.nl >>

KerstKunstMarkt

Terwijl het buiten alsmaar kouder wordt en de dagen korter en donkerder worden, vindt op zaterdag 15 en zondag 16 december in het Zuiderparktheater een bijzondere kerstmarkt plaats. De KerstKunstMarkt wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd door het Zuiderparktheater en Made in Moerwijk, die met dit project creatieve en duurzame kunstenaars in de wijk een gezicht willen geven. Een mooie gelegenheid om ook in de winter de veelzijdigheid van het Zuiderpark te laten zien.

De KerstKunstMarkt biedt enerzijds bezoekers de gelegenheid een origineel kerstcadeau voor familie en vrienden te kopen. De markt biedt anderzijds kunstenaars de kans om in verschillende disciplines zelfgemaakte duurzame kunstproducten te koop aan te bieden, zoals sieraden, schilderijen of tassen van gerecyclede materialen. Tijdens de KerstKunstMarkt is het voor bezoekers mogelijk om kennis te maken met de kunstenaars en kan er in Café Boom genoten worden van warme drankjes en versnaperingen. Bewoners uit de wijk verzorgen een muzikale omlijsting. Dit alles wordt gepresenteerd in de unieke omgeving van het openluchttheater, omringd door de flora en fauna van het mooiste park van Den Haag.
Lees verder: www.zuiderparktheater.nl >>