• header-add

Haags Orgel Kontakt (HOK)

Komende activiteiten

Haags Orgel Kontakt (HOK)

NIEUWSBRIEF MAART 2019

Beste Nieuwsbrief abonnee,

Voor je het weet is ook de maand februari voorbij en is het weer maart. Het nieuwe voorjaar kondigt zich aan met een ontluikende natuur, dat geniet van het mooie lenteweer: een nieuw seizoen komt er aan!
Het nieuwe concertseizoen is echter al begonnen in januari. Niet alleen met de vaste Lunchconcerten in de Kloosterkerk en Gotische zaal, maar ook met orgel- of koorconcerten in de Lutherse Kerk, iedere eerste zaterdag van de maand. Voorwaar een mooie start van iedere maand!

Lunchconcerten MAART
In MAART zijn weer 2 lunchpauzeconcerten in de Kloosterkerk geprogrammeerd.
En wel op woensdag 6 en 20 MAART. Aanvang: 12.45 uur.
Toegang gratis (met aanbevolen collecte voor dekking van de kosten)
In de Gotische zaal zal op woensdag 13 en 27 MAART een Lunchpauzeconcert gegeven worden. Aanvang: 12.45 uur. Toegang gratis

Middag-/Avondconcerten MAART
De maand maart begint met een concert op 2 maart in de Lutherse Kerk, waarbij zowel het befaamde Bätz-orgel zal klinken als een strijkorkest in werken van Bach en Händel. Aanvang 15.30 uur. De toegang is gratis (met aanbevolen deurcollecte voor dekking van de kosten) De maand eindigt met een orgelconcert op 30 maart in het kader van Passie en Pasen in de St. Jacobuskerk.

Jeugdeducatie
Maar is voor het HOK-educatieteam een drukke tijd. Dan wordt het ‘Educatief (orgel)project voor de basisschool’ weer ‘van stal gehaald’ met voor 9 lesgroepen van 5 Haagse basisscholen, (gast)lessen in de klas en een spannende excursie naar de Kloosterkerk, waar ze kennismaken met het grote orgel en zelf beleven wat ze in het lesverhaal hebben gelezen. (zie ook: www.haagsorgelkontakt.nl/hok-educatie/)
Er is een beperkte mogelijkheid om zo’n excursie mee te maken.
Meer info via info@haargsorgelkontakt.nl. Ook hier geldt: ‘Wie het eerst komt, het eerst maalt’.

Voorproefje concerten APRIL
In april is er, naast de gebruikelijke lunchconcerten in de Kloosterkerk (3 en 17 april.) en Gotische zaal (10 en 24 april) een koorconcert in de Lutherse Kerk (6 mrt. 15.30 uur) ook een orgelconcert in de St. Jacobuskerk (13 april 16.00 uur)

Lees verder: www.haagsorgelkontakt.nl

Bron: haagsorgelkontakt.nl | 2mrt19