• header-add
logo

Informatie activiteiten

2018

Lutherse Kerk

Vieringen in de Goede Week

De Evangelisch-Lutherse gemeente in Den Haag viert in de Goede week diensten op woensdag, Witte Donderdag, Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en Paasmorgen.

Goede Week
De Lutherse gemeente komt in de Goede week bijeen tijdens een vesper op woensdagavond 17 april (aanvang 18.00 uur). Het Schola Cantorum Gregoriana o.l.v. Hans Jansen verleent medewerking.

Op Witte Donderdag 18 april (dienst met avondmaal, aanvang 19.30 uur) gaat ds. Erwin de Fouw voor, Chris de Graaf bespeelt het orgel.
Cantorij ‘Maarten Luther’ o.l.v. Monique Schendelaar-de Graaf verleent op Goede Vrijdag, 19 april haar medewerking. Zij zingt twee koraalcantates van Felix Mendelssohn Bartholdy: ‘O Haupt voll Blut und Wunden’ en ‘Verleih uns Frieden’ en een werk van de Hongaarse componist György Bárdos, ‘Eli, Eli’! Voorganger is ds. Marianne van der Meij-Seinstra. Sander van der Houten bespeelt het orgel. Aanvang 19.30 uur.

In de Paaswake op zaterdag 20 april (aanvang 21.00 uur) brengen we de nieuwe paaskaars naar binnen. Voorganger is ds. Hanneke Allewijn, organist Sander van den Houten.

Op Paasmorgen (10.15 uur) vieren we Pasen! Voorganger is ds. Hanneke Allewijn, organist Sander van den Houten. Ook cantorij Maarten Luther verleent medewerking.

Locatie: Alle vieringen zijn in de Lutherse kerk, Lutherse Burgwal 7-9, 2512 CB Den Haag.
Telefoon: 070-3636610, mail@luthersdenhaag.nl - www.luthersdenhaag.nl >>

Lutherse Kerk

Kinderpaasviering in de Lutherse kerk

Speciaal voor kinderen in de leeftijd van drie tot en met elf jaar organiseren de kinderkerkleiding van de Lutherse gemeente en de Lukaskerk een viering waarin kinderen zelf mee mogen doen. Oefenen, knutselen en verkleden start op zaterdag 20 april om 13.30 uur en de viering “Wollie is de weg kwijt’ – ook een verhaal van opnieuw beginnen – is voor klein en groot om 15.30 uur.

Locatie: Alle vieringen zijn in de Lutherse kerk, Lutherse Burgwal 7-9, 2512 CB Den Haag.
Contactpersoon: Mascha de Haan Telefoon: (06) 51409014
kruisbesmascha@gmail.com
www.luthersdenhaag.nl >>

Lutherse Kerk

Citykwartier

Enkele jaren geleden heeft een aantal binnenstadskerken een enquête gehouden onder het winkelend publiek in de Haagse binnenstad. Uit de antwoorden bleek dat er behoefte was aan een stille plek temidden van alle drukte. De Evangelisch-Lutherse gemeente heeft dit ter harte genomen en het Citykwartier in het leven geroepen.

Het Citykwartier is de openstelling van ons kerkgebouw voor een periode van anderhalf uur, elke woensdag. De woorden city en kwartier verwijzen naar de Haagse binnenstad, waarin de kerk zich bevindt en de lengte van het liturgisch gedeelte tijdens de openstelling.

Op de woensdag gaan vanaf 12.00 uur de deuren van de kerk aan de Lutherse Burgwal open. Binnen zijn gastvrouwen en gastheren aanwezig, onder wie een van de predikanten.
Lees verder: www.luthersdenhaag.nl >>

Lutherse Kerk

Lutherse kerk viert vesper met Gregoriaans

De Evangelisch-Lutherse gemeente in Den Haag viert in 2019 een aantal malen een vesper met Gregoriaanse gezangen. Het Schola Cantorum Gregoriana staat onder leiding van Hans Jansen.

Met het kiezen van de woensdag is het mogelijk om ook midden in de week een moment te vinden om even stil te staan in de hectiek van de dag.
De Lutherse, liturgische en kerkmuzikale traditie is leidend in lezingen, liederen, orgelmuziek en Gregoriaanse gezangen.

17 april 2019, *) afwijkende tijd: aanvang 18.00 uur in verband met Goede Week
19 juni 2019, aanvang 19.30 uur


De Evangelisch-Lutherse gemeente in Den Haag pakte een oude traditie op en viert een aantal maal op de laatste woensdag van de maand een vesper met Gregoriaanse gezangen.

www.luthersdenhaag.nl >>