• header-add
logo

Actuele informatie voor jongeren

Milieueducatie

Natuur- en Techniekspektakel 2018

Iedereen is van harte welkom op het Natuur- en Techniekspektakel op zondag 25 november tussen 12.00 en 16.00 uur.
Een feest voor kinderen, vol activiteiten over natuur en techniek.
Dus kom gezellig samen met je vrienden, vriendinnen en familie.
De toegang is gratis!
Lees verder >>

10 jaar MuteSounds Festival, nog steeds bijzonder

Den Haag - Op zaterdag 20 oktober was voor het tiende jaar het MuteSounds festival: het enige kunst- en cultuurfestival in Nederland dat volledig toegankelijk is voor doven, slechthorenden én horenden. Het festival is voor vele trouwe bezoekers, de festival partners, dove ondernemers, tolken, de betrokken vrijwilligers en ook voor de festivalorganisatie nog steeds heel bijzonder. Maanden lang werken we met zijn allen toe naar een dag waar bekenden elkaar weer ontmoeten, inspirerende nieuwe ontmoetingen plaatsvinden, onder het genot van een bijzonder en afwisselend programmering en vooral een fijne, toegankelijke sfeer.

Iedereen – jong, oud, doof én horend – kon op het MuteSounds festival genieten van optredens op De Pier op Scheveningen. Van interessante voordrachten van dove rolmodellen, tot bandjes en deejays die optraden. En van lachen bij de gebarenkaraoke tot uit je dak gaan bij metal in gebarentaal! Verder waren er creatieve en sportieve workshops, rondlopend theater, kunst, cultuur, ontspanning, yoga, bordspelen competities, een barista workshop, gebarentaal workshops in diverse talen en nog veel meer. Dit jaar was er extra aandacht voor gebarentaal en dovencultuur! 
Lees verder: www.mutesounds.nl >>

22okt18 | Foto: MuteSounds

Herfstactiviteit Wijkpark Transvaal

Iedereen is welkom! De blaadjes vallen weer van de bomen en het wordt steeds kouder. Dit betekend dat het einde van het drukke hopjesseizoen. Uiteraard is er de hele herfst en winter speelgoeduitleen en zijn de meesters en juffen van de Hopjes gewoon aanwezig het activiteitenplan van 2018 komt aan zijn einde.

Wat is er te doen?
Net als afgelopen jaar zullen de sporters van Skateland het activiteitenjaar van de Haagse Hopjes afsluiten met een spectaculaire show! Verder zal het hele plein weer bomvol leuke en sportieve activiteiten staan. Onder andere de Basejump (naar beneden springen), de klimtoren en het Spinning Wheel zijn aanwezig.

Verder zullen de jongens van het freerunnen aanwezig zijn en nog meer sportieve activiteiten.

Bandjes zijn verplicht en kosten € 1,00
www.haagsehopjes.nl >>

Gratis computerlessen in Bario!!

Buurthuis Bario start met de computerlessen voor zowel vrouwen als mannen,
leeftijd 21-54 en 55+. Bent u geïnteresseerd in deze activiteit, komt u dan even binnen voor meer informatie.

Heeft u dit jaar eerder de computerlessen gevolgd, dan vragen wij u vriendelijk u opnieuw in te schrijven bij de balie of door te bellen naar 070-2052230/06-14594111.
De activiteit zal gegeven worden door vrijwilligsters met veel kennis en ervaring op het gebied van lesgeven m.b.t. het aanleren van computervaardigheden aan bewoners.

Voor vragen of informatie:
Andre Doesberg , Participatie en Sociale activering, Tel. 06-14594111
Ronald Wijnands, Beheerder locatie Bario, Tel. 070-2052230